Pogovor z Matejo Kunc: O tem, kako lahko v življenju posameznika pomaga Djotiš …

Mateja Kunc pomaga razumeti življenje, tako na osebnem, kot tudi na poslovnem področju. Njeno orodje je Djotiš, ki osvetli smer življenja, ki je pred nami in pokaže, kako je do neke situacije prišlo ter kako jo lahko spremenimo. Trdno verjame, da smo vsi na tem planetu zato, da živimo veličastno življenje. V vsakem od nas je toliko talentov in sposobnosti, da lahko uresničimo vsak cilj, ki si ga zastavimo. Mateja nam je zaupala svojo življenjsko zgodbo že pred časom, zdaj pa se bomo pogovarjali o vseh modrostih življenja, kot jih uči Djotiš. Če bi jo tudi vi radi kaj vprašali, lahko pišete na urednistvo@dobranovica.si.

Zakaj je Djotiš tako edinstven?
Predstavljajmo si, kako bi bilo, če ne bi vedeli, da z zimo prideta mraz in sneg. Bili bi brez kurjave in toplih oblek. Medtem, ko bi drugi uživali v lepoti zime, bi predstavljal ta letni čas za nas precej neprijetno izkušnjo. Tudi obdobja v našem osebnem življenju imajo najrazličnejše lastnosti, ki pa so predvidljive. Če te lastnosti poznamo in se nanje ustrezno pripravimo, bomo zanesljivo lažje krmarili skozi življenje. Djotiš nam odkriva naravo prihajajočih življenjskih okoliščin, da jim lahko prilagodimo svoje aktivnosti in način življenja.

Mateja-No1Kako nam lahko Djotiš pomaga v življenju?
Djotiš bi lahko primerjali z vremensko napovedjo. Če vemo, kakšno bo vreme, mu lahko prilagodimo svoje načrte. Še vedno lahko odidemo ven, če si to želimo, vendar se bomo oblekli vremenu primerno. Morda bomo v dežju raje ostali doma in počeli nekaj, kar nas prav tako veseli, ven pa odšli, ko bo spet posijalo sonce. Odločitev bo morala biti v vsakem primeru naša, vendar se nam, zahvaljujoč vremenski napovedi, ne more zgoditi, da nas dež dobi brez dežnika ali da se zaradi slabega vremena nimamo lepo. Djotiš nam razkrije, kakšne okoliščine so pred nami, da bi se lahko izognili oviram in izkoristili priložnosti. Če smo usklajeni z naravnimi ritmi in ritmom našega življenja, bo vse potekalo gladko in brez napora. V nasprotnem primeru pa bi lahko bilo tako, kot bi hodili miže – zaletavamo se v ovire, negotovi smo in v strahu, zato napredujemo počasi in z veliko truda.

Djotiš nam nudi priložnost, da si v življenju zagotovimo notranji nadzor nad situacijami in možnost izbire ter s tem občutek svobode in radosti. Hkrati opozarja, da lahko svojo neskončno notranjo moč izkoristimo le, če se je zavedamo. Da bi jo res spoznali, moramo najprej razumeti, kdo smo, v čem je naša moč in kakšni duhovni zakoni vladajo v življenju.

Kako Djotiš deluje?
Djotiš že več kot pet tisoč let to neprecenljivo znanje razkriva na dostopen in preprost, a izjemno celovit način, skozi simbolne pomene, ki jih pripisuje planetom, njihovemu gibanju in medsebojnim odnosom. Pomaga nam razumeti našo preteklost, sprejeti sedanjost in ustvariti drugačno prihodnost. Je kot ogledalo, v katerega se lahko zazremo, da bi v njem videli svojo lastno podobo. Še več: razkrije nam, kam je v danem trenutku naravnano naše življenje, da bi smer lahko pravočasno spremenili, če bi se nam zdelo potrebno. Z večjim razumevanjem lahko pogledamo na okoliščine, v katere smo se rodili. Na voljo so nam informacije o naših karakternih prednostih in slabostih; kako je z našo samozavestjo in našim nastopom v družbi, kako je naravnan naš um, koliko je v nas poguma, ali se znamo postaviti zase, kakšen je vpliv drugih na nas in naš občutek za druge, koliko je v nas vztrajnosti, kakšne so naše organizacijske sposobnosti, kako je z našimi intelektualnimi sposobnostmi, česa nas je strah, kaj so naše največje vrednote,… Dobimo lahko sliko naših izhodiščnih možnosti, ki so potencialni obris našega življenja. Ko enkrat vemo, kdo smo in zakaj smo tu, potem tisto, kar se nam je že zgodilo, vidimo v novi, drugačni luči. Končno lahko zares razumemo svojo preteklost. Djotiš nam pomaga prepoznavati posledice našega preteklega dojemanja sebe in življenja. Življenjska situacija, v kateri smo, ni splet zunanjih, od nas neodvisnih okoliščin, temveč naša lastna kreacija. Ko to spoznamo, postane vse, kar se nam dogaja, le nova priložnost za naš naslednji najboljši korak. In najpomembnejše: s pomočjo Djotiša vemo, kako predvideti posledice, ki bi jih naš današnji pogled na življenje imel na prihodnost. Če vemo, kaj bi se nam jutri lahko zgodilo in zakaj, potem imamo priložnost, da danes delujemo drugače in si s tem sami premišljeno ustvarjamo drugačno prihodnost. V polni meri lahko izkoristimo svoje potenciale in se izognemo težavam, še preden se pojavijo!

Djotis znak_web 199Poleg izjemne pomoči pri razumevanju sebe, nam Djotiš razkrije tudi, kdaj bo kakšno področje v našem življenju bolj v ospredju. Kdaj nam bo, na primer, najpomembnejše, da imamo možnost uresničiti svoje ambicije, kdaj pa smo bolj naravnani k temu, da dajemo druge v ospredje in nas osrečuje in izpolnjuje skrb zanje. Kdaj si želimo predvsem miru in časa zase, kdaj pa bi bili nesrečni, če bi se nam v življenju premalo dogajalo. Simbolni jezik Djotiša je namreč preslikava našega življenja in z njegovo pomočjo lahko na karti odčitamo naša najpomembnejša obdobja, cikle in prelomnice. V Djotišu nas simbolno ponazarja devet planetov, ki pri različnih ljudeh oslikavaja različna obdobja v življenju. Nanje lahko gledamo kot na inštrumente v orkestru. Vsi so ves čas prisotni, izmenjujejo pa se v glavni vlogi, v vlogi solista. Ko se zamenja solist, pride v naše življenje nov cikel. V življenju to običajno pomeni, da se znajdemo sredi drugačnih, novih okoliščin. Začutimo drugačne potrebe, pozornost nam pritegujejo druge stvari, to pa pomeni tudi globoke psihološke spremembe.

Lahko bi rekli, da z rojstvom nadaljujemo vožnjo , ki se je začela že davno prej. Vlak, na katerega smo vstopili, nas je že čakal, smer in postaje pa lahko v tem življenju izbiramo sami.
——————————————————————————————————————

Prihodnjič: Kdo smo in kako življenje deluje?

Mateja Kunc je svetovalka na osebnem in poslovnem področju, motivacijska terapevtka, osebna mentorica in govornica. Vodi delavnice, na katerih udeležencem pomaga, da v novi, pozitivni luči vidijo sebe in najdejo smisel v življenju. Predava in piše. Vodi uveljavljeno šolo Vedske (indijske) astrologije Djotis in Inštitut IzaQ.

Leave a Reply