Pohvalno: V Velenju denar namesto v zrak bolnišnicam, šolam in pomoči potrebnim občanom

V Velenju tradicionalnega ognjemeta in koncerta za Silvestrovo letos ne bo. Namesto tega so se odločili, da bodo prihranjena sredstva namenili izboljšanju kvalitete življenja svojih občanov.

Občina bo proračunska sredstva v vrednosti 8400 evrov, ki so ponavadi bila namenjena za ognjemet in novoletni županov koncert, ter del neporabljenih sredstev od svetniških skupin in samostojnih svetnikov, tokrat namenila za nakup 3D tiskalnikov.

“Zaradi te odločitve letos ognjemeta na uradnem silvestrovanju na Titovem trgu ob prehodu s starega v novo leto ne bo,” so sporočili iz Mestne občine Velenje.

Sedem tiskalnikov bo občina podarila velenjskim osnovnim šolam in Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje. Prav tako bodo del neporabljenih sredstev od samostojnih svetnikov in svetniških skupin v višini 10.000 evrov namenili odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje.

Nenazadne pa bodo sredstva v višini 5000 evrov, ki so bila prvotno namenjena organizaciji novoletnega županovega koncerta, letos namenili Bolnišnici Topolšica za nakup petih električnih bolniških postelj.

landscape-1435678389-photo-fireworks

Uroš Kotnik
Foto: newsroom.aaa.com, popularmechanics.com

Leave a Reply