Polepšajte si poletni večer z doma narejenimi svečami

Poletni večeri so najbolj prijetni, če jih lahko preživimo v naravi, na domačem vrtu ali balkonu. Če želite pričarati romantično vzdušje, svečke izdelajte sami. Za kalup lahko izberete različne posodice ali modele, ki dovoljujejo visoko temperaturo voska.

Predlagamo, da kalup pripravite iz školjk ali lupin cistrusov. Pomaranče, limone, limete ali grenivke izdolbite in pustite, da se malo posušijo. Ko boste vlili vosek in namestili stenj, jih postavite na pekač za pečenje mafinov, da bo oblika čvrsta in lepa.

svecke citrus

Za pripravo voska lahko uprabite stare sveče, lahko pa se odločite za nakup čebeljega ali parafinskega voska. Za obarvanje pa so primerne že navadne voščenke. Vosek segrevajte na štedilniku in bodite pri tem izjemno previdni. Talite ga počasi in mu primešajte barvo voščenke po želji. Nikoli ne smete voska taliti v mikrovalovni pečici. Pripravite stenj, ki naj bo nekoliko daljši, kot je višina kalupa in bolj debel, kadar boste vlivali več voska. Če ga boste pomočili v vosek in ohladili, bo svečka lepše gorela. Namestite ga na sredino svečke, pri tem si lahko pomagate s palčko ali pletilko.

svecnik
Zelo lepe in preproste so svečke v školjčnih lupinah.

Svečke lahko vlivate tudi v bolj klasičen model, pravokotne ali okrogle oblike, in jih dekorirate preden se vosek ohladi.

dekoracija svece

Pustite domišljiji prosto pot in uživajte pri izdelovanju in v toplih poletnih večerih.

Leave a Reply