Pomoč dijakom v finančni stiski

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) bo z razpisom pomagala dijakom, ki si zaradi vsesplošnega pomanjkanja težko privoščijo nakup učbenikov in ostalih šolskih potrebščin.

Pričelo se je novo šolsko leto in s seboj prineslo mnogo stroškov, ki jih nekateri dijaki oziroma njihovi starši le težko krijejo sami. V ta namen DOS že drugo leto zapored nudi enkratno finančno pomoč, višina katere naj bi letos znašala približno 200 evrov na posameznika.

DOS bo dijakom v finančni stistiki z razpisom tudi letos pomagal pri nakupu šolskih potrebščin. (foto: mychoicefreedom.com)
DOS bo dijakom v finančni stiski z razpisom tudi letos pomagal pri nakupu šolskih potrebščin. (foto: mychoicefreedom.com)

“Načrtujemo, da bomo zbrali okrog 10 tisoč evrov, s čimer bi lahko vsakemu prosilcu nakazali enkratni prispevek v višini 200 evrov,” ocenjuje vodja projekta Dijaški sklad Matic Matjašič. Podjetjem so tako že poslali dopis s prošnjo za nakazilo sredstev dijakom v stiski, konec septembra pa se bodo vsi, ki potrebujejo pomoč pri nakupu šolskih potrebščin, lahko prijavili tudi na razpis.

Prošnjo za podporo so naslovili še na evroposlance, pri čemer jih je pet od devetih prispevalo od 50 do 250 evrov, znesek v višini 3500 evrov pa naj bi dodal tudi SVIZ, ki je nekaj denarja že zbral.

Poleg tega je včeraj začela delovati tudi prva internetna stran za rabljeno gradivo, namenjena izmenjavi učbenikov in datotek za osnovnošolce, srednješolce in visokošolce. “Ideja je, da vsak, ko ne potrebuje več učbenika ali knjige, jo dobrodušno proda ali podari na spletni strani,” so zapisali.

Uroš Kotnik

Leave a Reply