Popestrite dolgočasne čevlje

Imate doma čevlje, ki so sicer udobni in lepi, vendar jim manjka tisto nekaj, kar bi jih naredilo resnično posebne? Obstaja nekaj načinov, s katerimi lahko popestrite par čevljev, da bodo postali vaši najljubši.

Čevlje lahko premažete z lepilom za tekstil in potresete z bleščicami. Foto: Pinterest
Čevlje lahko premažete z lepilom za tekstil in potresete z bleščicami. Foto: Pinterest

Zamenjajte vezalke. Nove vezalke v kontrastni barvi bodo poskrbele, da bodo vaši čevlji izstopali. Če ne morete kupiti novih vezalk, stare napeljite na drugačen način – po internetu pobrskajte za načini napeljevanja vezalk, ogromno jih je!

Primite v roke barvo za tekstil. S flomastri lahko natančno zarišete vzorec, medtem ko bo z barvo v steklenički lažje barvati večje površine. Barva za tekstil bo delovala le na čevljih iz blaga, pri obutvi iz ostalih materialov vam bosta prav prišla prvi in tretji nasvet. Obarvate lahko tudi vezalke – enostavno namočite jih v barvo, razredčeno z vodo.

Blago. S koščki zanimivega tekstila, ki jih z lepilom za tekstil nalepite na določena mesta, lahko čevlje odlično popestrite.

Zakovice, koralde, našitki… Karkoli lahko uporabite na ostalem tekstilu, lahko uporabite tudi na čevljih iz blaga. Našijte ali nalepite (najučinkovitejša bo pištola za vroče lepljenje) zanimive zakovice, našitke ali koralde.

Svojo novo kreacijo obujte in ponosno pokažite svetu.

Martina Drobne

Leave a Reply