Popestrite kopel z bombicami!

Dolge mehurčkaste kopeli so lahko ob nežni glasbi, svetlobi sveče ali dobri knjigi prav prijetne in sproščujoče, lahko pa postanejo dolgočasne. Zakaj si ne bi tokrat dogajanja popestrili z “bombicami”? Le vrzite jo v kad, kjer se bo spenila kot šumeča tabletka in se potopite v mešanico čudovitih vonjev, ki bo negovala vašo kožo in pomirila vaše živce. Preberite, kako se jih izdela!

Foto: http://barerootgirl.com/
Foto: http://barerootgirl.com/

Doma narejene bombice so izdelane iz sestavin, ki reagirajo med sabo in ustvarjajo peneč učinek, ob katerem se sprošča izbrani vonj. Za izdelavo ene večje bombice boste potrebovali:

– 2 jedilni žlici sode bikarbone
– 1 jedilno žlico citronke
– 1 jedilno žlico koruznega škroba
– 1/4 čajne žličke olja
– 3/4 čajne žličke vode ali eteričnega olja
– barvo za živila
– posušena zelišča
– modelčke za mafine

Soda in citronka sta potrebni za penjenje, saj ob stiku z vodo reagirata, koruzni škrob pa deluje kot vezivo za sestavine, da bombica obdrži svojo obliko. K temu pripomore tudi olje, ki pa hkrati neguje vašo kožo. Tekočino dodamo, da bombico lahko oblikujemo. Če ste si izbrali olje brez vonja, na primer kokosovo, lahko bombici namesto vode dodate eterično olje ali živilski ekstrakt, v nasprotnem primeru pa raje primešajte malo vode.

Vse suhe sestavine stresite v posodo in jih med seboj dobro premešajte. Hitro primešajte še mokre sestavine, kot so voda, olje, eterično olje, barva za živila ali ekstrakt. Opazili boste rahlo penjenje, saj bosta citronka in soda že začeli reagirati z vodo, a to ne pomeni nič hudega. Po želji dodajte suha zelišča, ki bodo dodatno poskrbela za zanimiv izgled in vonj vaših bombic. Mešanico nadevajte v papirnate ali silikonske modelčke za mafine ali pa kar v pekač. Ker so vse sestavine naravne in neškodljive, boste lahko modelčke ali pekač brez problema še naprej uporabljali za pripravo vaših najljubših mafinov. Pustite čez noč v čimbolj suhem okolju, da se bombice posušijo.

Foto: http://www.eatknitanddiy.com/
Foto: http://www.eatknitanddiy.com/

Eterična olja in dišave za bombice izberite glede na željeni učinek. Sivka vas bo pomirila, citrusni vonji bodo pregnali utrujenost, poprova meta pa je odlična za odpravljanje zamašenega nosu.

Namesto modelčkov za mafine lahko bombice oblikujete tudi z modelčki za čokoladne praline, led ali s plastičnimi jajčki. Za zanimivejši izgled uporabite različna barvila.

Shranite jih v opranem in temeljito osušenem kozarcu za vlaganje s pokrovom in ne dovolite, da pred uporabo pridejo v stik z vlago, saj se bodo spenile in postale neuporabne.

Martina Drobne

Leave a Reply