Popoln make-up tudi z očali

Če ste mnenja, da make-up in očala ne sodita skupaj, ste v popolni zmoti. Nikoli še niso bila očala in čudovito naličene oči bolj popularna kakor sedaj. Pospravite kontaktne leče in si nadenite očala! Izbirate lahko med številnimi stili in oblikami okvirjev, ki bodo poudarili vaš obraz in se enkratno vključili v vaš osebni stil. Za piko na i pa morate izbrati še pravi make-up in vaš izgled bo popoln.

Marsikatera ženska se premočno naliči, saj je mnenja, da se oči za stekelci ne vidi. Vendar ni tako. Že sama očala pritegnejo na vaš obraz veliko pozornosti, zato mora biti vaš make-up čist in definiran. Tako se boste počutile izjemno seksapilno in samozavestno. Da si boste večkrat nadele očala imam za vas nekaj odličnih nasvetov za čudovit izgled.

Ocala 1

1. Lepo oblikovane obrvi
Lepo oblikovane in urejene obrvi so ključnega pomena za popoln izgled. Čeprav morda mislite, da se jih ne vidi, lepo zaokrožijo celoten videz obraza. Za prefinjen in naraven izgled lahko uporabite maskaro ali puder za obrvi. Pokrtačite obrvi v željeno obliko z navzgor usmerjenimi potegi s krtačko za obrvi.
2. Uporabite korektor
Uporabite korektor za prekrivanje podočnjakov saj jih očala še dodatno izpostavijo. Posvetlite jih s prekrivnim pudrom, ki ga nanesete s konicami prstov. Vaša koža bo videti sveža in zdrava.
3. Izberite pravo senčilo za oči
Za najlepši učinek, se mora senčenje oči dopolnjevati z okvirji očal. Če imate črn okvir lahko uporabite katero koli barvo senčila, saj je bolj kot sama barva pomembno, kje in kako jo nanesete. Senčilo nanesite tik ob trepalnicah na zgornji ali spodnji veki. Če imate širok okvir očal uporabite manj senčila, priporočam vam tudi bolj nevtralne in zemeljske barvne odtenke kot je krem, peščena in barva breskve. Za tiste, ki imate v lasti očala z ozkimi okvirji pa je »dovoljeno« malo več senčila in temnejše ter drznejše barve.

Ocala 2

4. Črtalo za oči
Zabavajte se z različnimi stili mačjih oči! Občrtajte zgornjo veko tik ob liniji trepalnic. Uporabite lahko različne barve, ne le vedno modne črne. Prav izjemno, bi izgledali, če bi uporabili enako barvo črtala, kot je barva okvirja. Vendar ne pretiravajte z zamazanim videzom, saj očala še dodatno krepijo njegov učinek. Zato je pravilo ‘več je manj’ še kako priporočljivo.
5. Maskara in še enkrat maskara
Nič ni bolj nadležnega od občutka, ko se trepalnice dotikajo stekelc na očalih, kajne? Da do tega ne pride, jih privihajte navzgor. Izogibajte se maskaram, ki trepalnice podaljšajo, uporabite raje take, ki povečajo njihov volumen in gostoto. Nanesite dva sloja maskare na zgornje trepalnice in rahel nanos na spodnje trepalnice. Za lep videz odprtih oči uporabite »kodralnik« za trepalnice.
6. Drzno obarvane ustnice
Čudovite in drzne matirane ustnice so popolna dopolnitev k različnim stilom očal. So totalno šik in moderne. Obarvajte svoje ustnice z živahnimi odtenki močnih, drznih in svetlih barv. Izberete lahko med modnimi rdečimi, roza in vijoličnimi odtenki in v trenutku boste videti modno in elegantno brez pretiravanja. Očala s temnimi, črnimi ali rjavimi okvirji kombinirajte z drzno obarvano šminko. Nevtralna, kožna barva šminke ali rožnata, pa je najboljša izbira za kombinacijo z barvnimi okvirji vaših očal.

Ocala 3

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com

Leave a Reply