Porabite pirhe, preden se pokvarijo!

Velikonočni prazniki so mimo in verjetno ste tudi letos pobarvali ozirom prejeli več pirhov, kot ste jih uspeli pojesti. Ne zavrzite jih še! Porabite pirhe za nekaj odličnih pomladnih receptov.

Foto: easterdayusa.com
Foto: easterdayusa.com

Avokadov sendvič: Avokado grobo zmečkajte z vilico. Olupite dve kuhani jajci in ju narežite na majhne koščke. Zmečkani avokado zmešajte z jajci. Posolite, popoprajte in po želji potresite z zelišči. Mešanico z žličko nadevajte na kos popečenega kruha in odličen sendvič je pripravljen. Če si obrok pripravljate za na pot, namaz stisnite med dve rezini kruha. Namaza je dovolj za dva sendviča s srednje velikimi kosi kruha.

Testeninska solata: Kuhanim testeninam v veliki posodi primešajte narezana tri trdo kuhana jajca in tri velike žlice majoneze. Popecite na kocke narezan jajčevec in ga dodajte testeninski solati. Potresite s peteršiljem in posolite, dodajte dve pločevinki tune. Za bolj zdravo različico lahko majonezo nadomestite z grškim jogurtom,

Polnjena jajčka: Jed je primerna kot prigrizek za zabavo. Jajca prerežite na pol in rumenjake prestavite v posebno posodo pretlačite jih z vilico in dodajte narezanega dimljenega lososa. Malce posolite in potresite z zelišči.

Pa dober tek!

Leave a Reply