Poskrbite, da se boste v svoji pisarni počutili dobro

Negativna energija na delovnem mestu povzroča veliko slabe volje, ki jo pogosto iz službe prinašamo tudi domov, s čimer negativno vplivamo na ljudi, ki jih imamo radi. Poskrbimo torej, da se bomo v svojem delovnem okolju počutili dobro.

Svojo pisarno si uredite tako, da se boste v njej dobro počutili in se vsako jutro radi vračali vanjo. Na delovno mizo ali omare postavite slike najbližjih ali pa jo okrasite s stvarmi, ki vam veliko pomenijo. To vam bo pomagalo, da se boste počutili skoraj tako kot doma, sproščeno in samozavestno. Za dobro klimo v pisarni poskrbijo tudi rože, ki jo navdajo z življenjem in opozarjajo na odgovornost do drugih in sebe.

V svoji pisarni se nikoli ne zadržujte in vedno na glas povejte svoje mnenje, saj boste le tako s svoje vesti odpravili veliko bremen. Seveda mnenje izrazite premišljeno in na primeren način oziroma tako, kot bi si želeli, da ga drugi izrazijo vam. Prav tako ne vstopajte v konflikt s svojimi sodelavci ali šefom, saj bo to stvari še poslabšalo in ustvarilo negativno vzdušje ter napete odnose.

1Vsako nalogo, ki vam jo zadajo drugi ali pa sami, vzemite kot nov izziv in ne kot breme, saj boste tako vse opravljali lažje in hitreje. Vedno tudi stremite k temu, da sprejmete čim več novih, včasih tudi težjih nalog, saj se boste po tem, ko jih boste opravili, počutili samozavestne in srečne. Dela prav tako ne jemljite smrtno resno, ampak se v stresnih situacijah poskušajte malce pošaliti ali se o težavah pogovorite s sodelavci, ki vam bodo znali svetovati in pokazati pravo pot.

Lučka Bajs
Foto: bandwidthplace.com, au.surveycompare.net

Leave a Reply