Pospravite lasnice

Lasnice so pripomoček za urejanje pričeske, ki jih izgubljamo veliko hitreje, kot jih kupujemo. Običajno se valjajo povsod, ko jih potrebujemo, pa jih ni nikjer. Sami si izdelajte preprost način shranjevanja lasnic, da ne boste izgubili niti ene več.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Doma ob urejanju ali razdiranju pričeske lasnice ponavadi odlagamo na rob umivalnika ali na pisalno mizo, od koder nato izginejo brez sledu. Problem boste najenostavneje rešili s tankim kavnim krožničkom. V trgovini z ustvarjalnim materialom kupite majhne magnetke, ki jih nato s pištolo za vroče lepljenje prilepite na spodnjo stran krožnička. Naj bodo razporejeni tako, da se krožniček ne bo zibal. Ko boste lasnico odložili na krožniček, bo tam zaradi magnetkov tudi ostala.

Lasnice je potrebno včasih odložiti tudi, če ste na poti. Tudi v tem primeru potrebujete posodico za shranjevanje, saj lasnice, če jo pospravite v žep ali torbo, ne boste nikoli več našli. Za to so najprimernejše velike škatlice Tic-Tac bonbonov, s katerimi boste ubili dve muhi na en mah – pospravili boste lasnice in se hkrati posladkali. Škatlico izpraznite in jo okrasite po želji. Kamorkoli greste, naj vas spremlja v torbici.

Še trik: če so vam všeč bleščice in nenavadne barve, nikar ne kupujte lasnic v monotonih, neopaznih odtenkih, saj vam, na primer, črnih lasnic ne bo tako žal kot živo roza ali zlatih, zato boste na slednje posledično tudi bolj pazili.

Martina Drobne

Leave a Reply