Postanite Božiček za en dan

Če vam ni vseeno za socialno ogrožene malčke, ki letos za božič darila ne pričakujejo, si ga pa verjetno močno želijo, se pridružite projektu Božiček za en dan. Da bi osrečili otroke iz Bosne, Kosova in Slovenije, potrebujete le veliko srce in malo domišljije!

Pobudnica projekta je prostovoljka Savina Goličnik, ki je idejo za projekt dobila med brskanjem po spletu. Naletela je namreč na projekt Južnoafriške republike Santa Shoebox, ki pomaga otrokom iz rasno nestrpnih in revnih držav. Ker pa tudi v Sloveniji in bližnjih državah revščina ni majhen problem, se je prejšnje leto odločila projekt pripeljati tudi k nam in razveselila kar 250 otrok.

Zaradi navdušenega in številčnega odziva “božičkov”, projekt poteka tudi letos. Božičkova oziroma vaša pot se začne tako, da se najprej registrirate na spletni strani www.bozicekzaendan.si, nato pa začnete ustvarjati. Doma poiščete škatlo za čevlje in jo poljubno okrasite. Nanjo lahko kaj narišete, nalepite, jo oblepite s papirjem, skratka, pustite pot domišljiji. Nato pa jo napolnite s tistim, kar potrebuje vsak malček. To je igrača, šolska potrebščina, nekaj za osebno higieno, nekaj za cartanje, kos oblačila in sladkarijo. Če niste vešči obdarovanja, je na spletni strani že pripravljen seznam 100 darilc, ki jih imajo otroci najraje.

Škatlo nato nesete na enega od zbirnih mest po Sloveniji in vaš paket bo dostavljen enemu od otrok. Akciji se lahko pridružite še do 15. decembra in ne pozabite, da z dobrim delom ne boste osrečili le otrok, ampak tudi sebe.

2012-12-17-19-46-53Lučka Bajs
Foto: bozicekzaendan.si, freegreatpicture.com

Leave a Reply