Postanite prostovoljec na 2. Istrskem maratonu!

Društvo Istrski maraton bo letos izvedlo drugi Istrski maraton (BK2IM), ki bo potekal 12. aprila 2015. V ta namen je društvo pozvalo vse zanimajoče prostovoljce k sodelovanju pri pripravi prireditve. Ti bi pomagali predvsem ob progah, kot nadzorniki nad dogajanjem in varnostjo tekačev.

Po besedah organizatorjev bo prostovoljcem “zagotovljena oprema za delo, ki ga bodo opravljali, na dan maratona bodo dobili topli obrok in pijačo, posebno razpoznavno majico, ki jo bodo lahko obdržali za spomin, in posebno priznanje organizatorja”.

Istrski maratonMaraton letos sicer gosti občina Izola, startno-ciljni prostor pa bo v središču mesta. Razpis tekov je bil objavljen 1. decembra, s tem dnem so organizatorji začeli sprejemati prijave. Letos je meja tekačev nekoliko višja od prejšnega leta, in sicer v primerjavi z lanskimi 2000 tekači, jih letos pričakujejo 3300.

“Tek bo med drugim povezal izolsko zaledje in obalo, saj bo start 10-kilometrskega teka v Kortah, od koder se bodo tekači spustili do Izole. To bo eden najlepših panoramskih tekov v Sloveniji,” so dejali organizatorji. Izola v drugem koncu tedna v aprilu pričakuje vsaj 10.000 obiskovalcev.

Rok prijave za prostovoljce je 24. 3. 2015. Prijavite se lahko na tri načine:

  • z SMS sporočilom na 068/151-300
  • pišite na prostovoljci@istrski-maraton.si
  • najpreprosteje pa bo, če izpolniš prijavnico.

 NS

Foto: delo.si

Leave a Reply