Postojnska jama dobila nagrado najboljših v turizmu

Vodstvo ene izmed najbolj priljubljenih turističnih točk v Sloveniji bo prejelo nagrado zlato jabolko, ki jo podeljuje Svetovno združenje turističnih novinarjev in piscev Fijet.

Postojnsko jamo je februarja za to prestižno nagrado nominiralo Društvo turističnih novinarjev Slovenija Fijet, ki je nominacijo predalo svetovnemu združenju. To se je odločilo, da si prav naša naravna znamenitost zasluži priznanje, ki ga dobijo le tisti, ki uspešno ohranjajo naravno, kulturno in zgodovinsko dediščino, skrbijo za trajnostni razvoj in si prizadevajo znamenitosti ohraniti ter varovati za prihodnje rodove.

1Naša najpomembnejša znamenitost je tako postala že druga, ki je dobila nagrado zlato jabolko. Pred dvema letoma ga je namreč prejela Fundacija Poti miru v Posočju, ki ohranja pot od od Alp do Jadrana oziroma pot, ki povezuje območja in ljudi, ki so živeli ob soški fronti.

Svetovno združenje turističnih novinarjev in piscev Fijet sicer nagrado zlato jabolko podeljuje že od leta 1970 in je edino društvo, ki združuje novinarje ter fotografe s področja turizma. Vanj je vključenih kar 25 nacionalnih organizacij turističnih novinarjevim in veliko posameznikov iz držav, ki nacionalnih združenj nimajo.

Lučka Bajs
Foto: business.ckrumlov.info, best-of-european-union.eu

Leave a Reply