Povezana pogum in vztrajnost

Urša Žorž, Zorica Jakolin in Petra Škarja so vzele niti v svoje roke že lansko leto, ko so pripravile prvi dogodek 500 podjetnic. Letos so zopet povezale pogum in vztrajnost podjetnic.

Po otvoritvenem govoru je podjetnice navdušil eden najuspešnejših podjetnikov Slovenije – gospod Ivo Boscarol, lastnik podjetja Pipistrel, ki dokazuje, da z načeli, kot so poštenost in pravičnost, pogum in prepričanost vase, trdo delo in motivirani sodelavci, pride tudi uspeh. “Podjetništvo vam mora nuditi tudi notranje zadovoljstvo, sicer je nesmiselno. Bodite uspešni, vendar ne na račun drugih,” je še priporočil.
Z ajdovskim narečjem in neverjetno energijo je svojo podjetniško zgodbo opisal Matevž Slokar, ki je pri 27 letih že deset let podjetnik. Prva podjetniška izkušnja se je zgodila spontano, iz zabave, ko je kot 16 letni fant v domačem kraju organiziral Njoki Summer Festival. Izjemen obisk več tisoč ljudi je potrdil, da je na pravi poti. Od takrat se ni več ustavil, zabavo je oplemenitil s socialno naravnanimi projekti v okviru S projecta.
Svoje izkušnje in znanje so s podjetnicami delile tudi Dada Jerovšek, Iris Trstenjak, Sonja Šmuc, Mojca Lukančič, Marta Turk, Dunja Tadič, Anja Križnik Tomažin in Ana Lukner.

2014

Namen je bil dosežen. Sponzorji so poskbeli za razvajanje in nagrade, podjetnice v rdečem so se med seboj spoznale, izmenjale izkušnje in vizitke in se seveda tudi zabavale. Zagotovo bodo nova poznanstva rodila tudi nove podjetniške zgodbe, o katerih se bo govorilo na druženju 500 podjetnic prihodnje leto. Družimo pa se tudi na Facebooku.

Leave a Reply