Pozdravite boleča ušesa na naraven način

V primeru, da si že kdaj doživela vnetje ušesa, si znaš predstavljati, za kako mučno zadevo gre. Bolečine v ušesu so posledica bakterijske infekcije v ušesu. Slednja pa je velikokrat povezana z alergijami, gripo ali prehladom. Za vas smo izbrali nekaj naravnih načinov lajšanja bolečin v ušesih.

Česen

Česen je naravni antibiotik. Česnovo olje si lahko v primeru bolečin kapnete v uho ali zataknete pol stroka na vhod v uho (kot kaže slika spodaj).

Za pripravo oljne mešanice potrebujete sveže mlet česen, ki ga zmešate z malo olivnega olja. Mešanico pustite počivati 20 minut, odcedite in odstranite delčke česna. Nekaj kapljic olja kapnite v boleče uho.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kokosovo olje

V majhni kozici segrejete 1/8 skodelice kokosovega olja in strok česna. Segrevamo 5 minut in precedimo. Nato kapnemo nekaj kapljic dobljene precejene tekočine v uho in počivamo 5 minut. Postopek ponavljamo dvakrat na dan dokler bolečina izgine.

Med

Švedske raziskave so pokazale, da vsebuje med boljše učinkovine v boju proti bakterijam, ki so pogosto razlog za vnetje ušesa, kot antibiotiki. S pomočjo kapalke bi za lajšanje bolečin morali kapniti nekaj medu v uho.

Olivno olje

Dobro deluje tako pri odraslih kot tudi otrocih. Vse kar morate narediti je, da kanete v uho nekaj kapljic toplega olja.

Ingver

Ingverjev čaj med drugim zdravi tudi okužbe ušesa. Lahko pa poskusite tudi z uporabo čistega ingverjevega soka. Pripravite ga tako, da naribate košček svežega ingverja in iz njega iztisnete sok. Tekočino segrejete in kanete 4 kapljice v uho.

Jabolčni kis

Segrejte jabolčni kis in dajte nekaj kapljic le-tega v uho. Pokrijte s krpo in se uležite tako, da bo kis lažje dosegel boleče območje.

Čebula

Boleče uho lahko pozdravite tudi s čebulo. Čebulo prerežite na pol, odstranite del čiste notranjosti, zunanji del pa zagrejte v pečici na 150 stopinjah Celzija. Takoj, ko se začne pariti, jo vzemite iz pečice in zavijte v brisačo, s katero pokrijete boleče uho, da ublaži bolečino.

Sonja Kolarič

Leave a Reply