Pozitiven odnos do denarja bo vedno ustvaril blagostanje

»Vse je energija in energija je vse, kar obstaja. Realnost je natančen odraz tistega, o čemer razmišljamo. Vibracija našega mišljenja se popolnoma ujema s frekvenco naše realnosti. Drugače ne more biti.To ni filozofija, to je fizika.« Alber Einstein

Ali enako velja tudi za denar?

Če verjamemo Albertu Einsteinu (in drugim velikim mislecem), je vse energija, torej tudi denar. Koliko ga bomo imeli, bo odvisno od tega, kako in koliko bomo o njem razmišljali. Pozitiven odnos do denarja bo vedno ustvaril blagostanje, negativen pa bo prinesel potrebo po odrekanju. Ali veste, kdaj je odnos do denarja pozitiven? Po teoriji takrat, ko tako trdno verjamemo vanj, da si upamo že danes živeti, kot da ga imamo.

O denarju

Kakšna pa je vaša denarna naravnanost? Odgovor boste našli v svoji denarnici in stanju na TRR. Če z denarjem nimate težav, je to neizpodbitni dokaz vaše pozitivne naravnanosti. Če pa večina vaših velikih želja ostaja zaradi premalo denarja neizpolnjenih, vas vaša trenutna denarna naravnanost ne podpira. S svojim početjem oddajate vibracijo pomanjkanja. Denar bo začel pritekati v vaše življenje, ko boste vibracijo spremenili. O tem govorijo vsi najpomembnejši zakoni življenja, ki nas učijo, da vse spremembe prihajajo od znotraj. Zato boste morali najprej v sebi ustvariti občutek blagostanja, če želite, da bi mu življenje lahko sledilo.

Na tej točki se srečata teorija in realnost. »Kako naj se pretvarjam, da imam denar, če pa mi vsak mesec zmanjka za položnice?« To je vprašanje, na katerega v zvezi z denarjem svojim strankam najpogosteje odgovarjam. »Naj se pretvarjam, da imam denar in zapravljam več, kot imam? Naj si sposodim, da se bom lahko pretvarjal/a, kot da imam?«

Nikakor ne. Zanikanje težave še nikoli ni pripeljalo do njene rešitve. Rešitev je v spremenjenem pogledu na situacijo. Ne glede na to, s koliko denarja razpolagate, ga nekaj vedno lahko namenite za svoje želje. Recimo, da trenutno dobite na mesec 500 Eur. Zaradi dveh ali treh evrov, ki bi jih dali na stran, realno gledano vaša situacija ne bi bila nič bistveno drugačna. Ne pa tudi s stališča univerzalnih življenjskih zakonov. Tu pa bi ta dva evra lahko odigrala ključno vlogo v trenutku, ko bi se na primer v trgovini odločali, ali kupiti nekaj, kar ste si zaželeli in ne stane več od teh nekaj evrov. Če se boste za nakup odločili, boste ravnali kot nekdo, ki denar ima. S tem boste oddali vibracijo obilja. Življenje ne bo spraševalo po znesku, ampak bo sledilo vaši spremenjeni vibraciji in vam začelo prinašati več denarja in obilja. Drugače ne more biti, ker tako delujejo univerzalni zakoni življenja.

Mateja Kunc, www.izaq.si

Leave a Reply