Pozor, visoke petke!

Čevlji z visokimi petami so simbol ženstvenosti, vendar samo, kadar jih znamo pravilno nositi. Naš korak bo samozavesten in lahkoten le, če so čevlji udobni, zato velja biti pri nakupu zelo pozoren na ravno pravšnjo velikost.

Premajhni čevlji
Vse smo že kdaj tlačile stopala v številko premajhne čevlje v upanju, da se bodo enkrat morda le raztegnili. Ne glede na to, da se usnje in tudi ostali materiali sčasoma lahko raztegnejo, nam nošenje premajhnih čevljev povzroča kup težav. Ne samo groznih žuljev in bolečin, zaradi premajhnih čevljev si lahko poškodujemo tudi mišice na hrbtu ali celo zvijemo prste na nogi.
In, da niti ne omenjam, da bo vaša hoja izgledala kot hoja mladega srnjaka, ko prvič shodi!

8_1 visoke petke

Preveliki čevlji
Tudi preveliki čevlji lahko povzročijo težave. Hoja s skrčenimi prsti je neudobna, nerodna in nič kaj privlačna. Medtem, ko se trudimo, da nam čevlji ne bi zdrsnili s stopal, držimo nogo in prste nenaravno, zato se bomo težko izgonili otiščancem, lahko pa pride tudi do zvina.  Res je, da malce več prostora v čevljih lahko elegantno in hitro rešimo s pravimi vložki, vendar tudi ti niso primerni za vsak čevelj.

Preden si lahko privoščite dolgo hojo v novih čevljih z visoko peto, jih morate najprej nositi doma. Saj veste, kako smešno in nerodno izgledajo ženske, ko po dolgi noči klub zapustijo bose s čevlji v rokah, razočarane nad petami 🙂

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com.

Leave a Reply