Prednosti vadb v skupinah

Nekateri imajo raje samostojno vadbo, drugi pa prisegajo na skupinsko. Če se še odločate, kateri tip vadbe vam bolj ustreza, preberite katere so prednosti vadbe v skupini.

Skupinska vadba prebuja v udeležencih več tekmovalnosti, ki pa ni nujno slaba. Lahko vas namreč izjemno motivira tudi pri vajah, ki so zahtevnejše in jih sami ne bi nikoli zmogli opraviti. Zato pa so tudi rezultati vadbe na vašem telesu boljši in hitreje vidni.

Če vadb niste ravno vešči, je prednost skupinske tudi ta, da imate ob sebi učitelja, ki popravlja vaše gibe. Tako ne boste nikoli dvomili v pravilnost vaših gibov in položaja telesa.

weights
Vadbe v skupinah v nas zbudijo zdravo tekmovalnost, ki nam daje zagon za težje vaje

Ko telovadimo sami, smo pogosto obremenjeni s časom in stalno pogledujemo na uro. Pri skupinski vadbi pa zaradi prisotnosti drugih in s tem večje motiviranosti pozabimo na zunanji svet ter se posvetimo izključno razgibavanju, skupinski duh pa prispeva še k želji, da se trening ne bi nikoli končal.

Zadnja prednost pa je zagotovo druženje in zanimiva poznanstva, ki jih skupinska vadba prinaša. Če si želite spoznati novih ljudi, se vpišite na skupinsko vadbo in se družite!

Lučka Bajs
Foto: muscrai.com, crazyhealthyfit.com

 

 

Leave a Reply