Premagajte še tako trdovraten mozolj

Podkožni mozolj – velika nadloga in vsaka bitka z njo je že vnaprej izgubljena, preden izgine pa mine cela večnost. Lahko sploh kaj storite? Dendy Engelman, dermatologinja in lepotna kirurginja iz Manhattana, predlaga najenostavnejši in najvarnejši način za premagovanje te lepotne napakice.

»Najprej uporabite hladen obkladek. Zmočite krpo ali vanjo zavijte kocko ledu, ter jo za približno deset minut položite na mozolj. Hlad bo ublažil vnetje in s tem oteklino,« pojasnjuje ter dodaja, da bo nevšečnost posledično manjša ter manj opazna.

Nato uporabite sredstvo, ki ga sicer uporabljate za premagovanje mozoljev. To naj ne bo premočno, raje uporabite nekaj nežnejšega. »Ker se zadeve odvijajo pod kožo, bodo agresivnejši produkti, preden bodo prišli do samega bistva težave, izdatno izsušili povrhnjico, koža bo zato postala rdeča in razdražena, mozolj pa bo vidnejši,« opozarja dermatologinja.

Vse skupaj zaključite z vlažilnim balzamom, ki bo pospešil vpijanje sredstva proti mozoljem. Če boste podkožnega vsak dan tako negovali, bo že v nekaj dneh izginil z vašega obraza.

Takšne in podobne težave je vedno najbolje preprečiti. Prvi korak k temu je dosledno čiščenje kože ter izogibanje stresu. Kadar je telo v stresu, proizvaja več hormona kortizola, ta organizem spodbuja k izločanju večjih količin maščobe, ki zamašijo pore. Kadar se vanje ujamejo še bakterije, se v znatnejši meri pojavljajo podkožni mozolji.

»Torej redno čistite kožo ter meditirajte, se dodobra zjočite ali počnite karkoli, kar vam pomaga sprostiti negativno energijo in ublažiti stres. Koža ter ostalo telo vam bosta hvaležni,« na srce polaga Engelmenova.

Sonja Kolarič

Leave a Reply