Preprosti triki, ki vodijo do lepših las

Nekatere vsakodnevne navade škodijo našim lasem. Vse se začne že pri elastiki za lase ali nepravi krtači, ki lasem naredi več škode kot koristi. Zato preverite, kako lahko spremenite vsakodnevno nego las na bolje. 

Uporaba elastike

Poznamo trde in mehke elastike, pri čemer lasem ugajajo le slednje. Trde elastike namreč lase premočno spnejo in jih trgajo, ko si jih želimo odstraniti. Tovrstne elastike ponavadi sestavlja tudi kovinski del, za katerega se zaplete mnogo las in jim še dodatno škodi. Najboljše elastike so zato na otip mehke in narejene iz blaga.

krtača
Držite se pravila: daljši kot so lasje, večja mora biti krtača, s katero jih češete.

Spenjanje las v čop

Ko spenjate lase pazite, da to storite vedno na drugem mestu, torej enkrat višje, drugič nižje. Če elastike nosimo več ur, se lasje na delu, kjer so speti, začnejo vihati in lomiti. Zato lase med nošenjem elastike večkrat razpustite in si malce zmasirajte lasišče, da se prekrvavi, lase pa nato spnite na drugem mestu.

Oblikovanje mokrih las

Umite in mokre lase pred oblikovanjem in sušenjem obvezno nežno obrišite z brisačo in jih pustite, da se sušijo na zraku nekaj minut. Prav tako jih še mokre ne češite s krtačo, saj jih to lomi. Raje to storite z glavnikom, ki ima redke konice, za katere se lasje ne bodo zapletali.

Velikost krtače

Pri nakupu krtače se morate držati sledečega pravila: daljši kot so lasje, večja mora biti krtača. Majhne krtače se namreč v dolge lase lahko zapletejo in jim naredijo veliko škode. Prav tako okrogle krtače uporabljajte le za oblikovanje las, ploščate pa za ravnanje.

čop
Lase spenjajte le z mehko elastiko iz blaga, ki las ne trga.

Masiranje lasišča

Lasišče večkrat na dan zmasirajte, še posebej, če lase nosite spete v čop. Tako boste lasišče prekrvavili, hranilne snovi pa bodo hitreje prodirale v lasne mešičke. Lasje bodo videti lepši in nahranjeni, prekrvavitev pa bo spodbudila tudi njihovo rast.

Lučka Bajs
Foto: parenthub.com.au, stylesatlife.com, boldsky.com

Leave a Reply