Prevc športnik sezone v smučarskih skokih

Na spletni strani Mednarodne smučarske zveze (FIS) je potekalo glasovanje.  Navijači so izbirali športnika smučarskih skokov v sezoni 2014/2015. Izbrali so Petra Prevca.

Čeprav ni osvojil globusa v skupnem seštevku, se lahko Prevc pohvali z nazivom športnika sezone po mnenju navijačev, ki ga brezpogojno podpirajo. Dobil je 29,73 odstotka glasov, na drugem mestu je pristal Severin Freund z 22,53, kot tretji pa je bil izbran Norvežan Anders Fannemel 14,65 odstotki glasov.

Severin Freund je sicer po dramatičnem dogajanju postal zmagovalec v skupnem seštevku in tako prejel veliki kristalni globus, Fannemel pa je z 251,5 metri postavil svetovni rekord. Trojici sledijo še Japonec Noriaki Kasai, Norvežan Rune Velta in Avstrijec Stefan Kraft.

Navijači so izbrali tudi trenerja sezone. Na drugem mestu je pristal trener slovenske reprezentance Goran Janus. Premagal ga je Avstrijec Alexander Stöckl, sicer trener Norvežanov, za njim pa se je uvrstil trener nemške reprezentance Avstrijec Werner Schuster.

1Lučka Bajs
Foto: www.theapricity.com

Leave a Reply