Prevc zmagovalec tretje tekme novoletne turneje

Po malce slabšem uspehu na prvi tekmi tokratne novoletne turneje in po zmagi na drugi tekmi je Peter Prevc znova preletel svoje sotekmovalce. S tem se je še za korak približal zmagi celotne turneje.

Zmagovalec tretje tekme Peter Prevc s Severinom Freundom in Kennethom Gangnesom, ki sta zasedla drugo in tretje mesto. Foto: Reuters
Zmagovalec tretje tekme Peter Prevc s Severinom Freundom in Kennethom Gangnesom, ki sta zasedla drugo in tretje mesto. Foto: Reuters

Tokratna Turneja štirih skakalnic, znana tudi pod neuradnim imenom »novoletna turneja«, je že 64. po vrsti. Medtem ko je slovenskemu skakalnemu asu Petru Prevcu na prvi tekmi v Oberstdorfu veter odpihnil zmago, mu je šlo na drugi tekmi bolje, zmagal pa je tudi na tretji tekmi na skakalnici Bergisel v Innsbrucku.

V začetku dneva Prevcu ni kazalo najbolje, saj se je s poskusnim skokom, skočil je zgolj 115,5 metra, uvrstil šele na 24. mesto. Vodstvo pa si je priboril že v prvi seriji, ko je s skokom dolžine 125 metrov dobil dvoboj z Michaelom Hayböckom, svojo zmago pa je v drugi seriji s 132 metri le še potrdil. V skupnem seštevku je svojo prednost pred drugouvrščenim Severinom Freundom povečal na 19,7 točke. Kot tretji tako po včerajšnji tekmi kot v skupnem seštevku je na zmagovalni oder stopil Kenneth Gangnes.

Na tekmi pa je nastopil tudi Petrov mlajši brat Domen Prevc, ki se je s skokoma 111 in 121,5 metrov uvrstil na skupno 20. mesto.

Martina Drobne

Leave a Reply