Preveč hrepenite po sladkarijah?

Današnji predvelikonočni nasvet je dvoslojen: če preveč hrepenite po sladkarijah, ki bodo v teh prazničnih dneh še bolj na dosegu roke, lahko to razrešite na dva načina:

1. Z basanjem s hrano ali sladkarijami želimo uiti sporočilom svojih čustev, mentala in telesa. Ko po pojedini doživimo olajšanje, smo namreč s tem otopili svoja čustva, ki nam želijo sporočiti nelagodje v zvezi z nekim področjem ali življenjsko situacijo. Zato naslednjič, preden planete po hrani, vzemite najprej v roke papir in pisalo ter napišite svoje občutke v točno tistem trenutku in pred čem želite ubežati (na primer pred žalostjo, praznino, strahom, živčnostjo, brezdeljem itd.). Potem pa se lotite reševanja tega dotičnega področja, kajti z bežanjem pred temi sporočili se to samo od sebe ne bo rešilo.

10 slika_2

2. Če hrepenite po sladkarijah, pomeni, da vam primanjkuje beljakovin. Zato si doma, v službi, v avto ali v torbico pripravite vrečko mandljev in jih pojejte namesto sladkega – tako boste zaužili beljakovine. Raziskave kažejo, da je zasvojenost s sladkorjem hujša od zasvojenosti z drogami, saj telo kaže hujše znake fizične in čustvene abstinence. Pri odvajanju od sladkorja zdravijo to tako, da že dopoldne pojedo pest mandljev, kar jim zmanjša željo po sladkorju čez cel dan. Torej, mandlji so naš obvezni spremljevalec! Sploh pa v teh dneh 🙂

Tina Puncer, terapevtka soulworka
Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.

Spletna stran: www.loving-wisdom.com

Leave a Reply