Pr’Hostar na dobri poti do najbolj gledanega slovenskega filma

Satirična komedija v režiji Luke Marčetića še naprej podira rekorde, saj si jo je od konca oktobra do danes ogledalo že več kot 200 tisoč gledalcev. 

S tem dosežkom film Pr’Hostar trenutno na drugem mestu najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije, prekaša ga le Gremo mi po svoje Mihe Hočevarja. Tega si je v slovenskih kinematografih ogledalo 208.646 gledalcev.

Zlate role podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev. Film Pr’ Hostar je že po otvoritvenem koncu tedna osvojil prvo zlato rolo, ki jo prejme film, ki si ga ogleda 25.000 gledalcev. Sledila so številna priznanja, nazadnje pa je tretjo veliko zlato rolo prejel ob preseženi meji 175.000 gledalcev. Film je bil nedavno nagrajen tudi z medijsko nagrado žaromet za filmsko zgodbo leta.

“Ustvarjalci, zato, da bo slovo, kot je treba in z željo, da postane Pr’Hostar najbolj gledan slovenski film, v ponedeljek, 3. aprila, pripravljajo Pr’ Hostar dan, v sklopu katerega si bo mogoče film v nekaterih kinih po Sloveniji ogledati za simbolično ceno en evro,” še sporočajo iz Karantanija Cinemas.

Uroš Kotnik

Leave a Reply