Pričel se je Teden proti nasilju

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je včeraj s pomočjo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja otvorila projekt Teden proti nasilju, s katerim želi dijake in splošno javnost osveščati o različnih oblikah nasilja ter jih spodbuditi k strpnosti in upoštevanju razlik med posamezniki.

V ta namen bo od 20. do 26. aprila na Novem trgu v Ljubljani potekal cikel različnih dogodkov, ki bodo vsak na svoj način sugerirali strpnost med ljudmi in opozorjali na nepotrebnost kakršnekoli oblike nasilja.

“Teden proti nasilju je za Dijaško organizacijo Slovenije zelo pomemben, saj se že vrsto let borimo proti različnim oblikam med vrstniškega nasilja. Letos smo šli širše, odločili smo se za tedensko dogajanje, da bi res dosegli čim širšo množico,” je povedal predsenik DOS-a Matija Krope Lenarčič.

Tako bodo po njegovih besedah vse do nedelje na že omenjeni lokaciji med drugim delili letake in mimoidoče nagovarjali, naj odtisnejo svojo dlan na tako imenovanem “zidu proti nasilju”, nastopilo bo tudi nekaj literatov in glasbenih skupin ter dijaška Impro liga.

“Opažamo, da iz fizičnega vse bolj prehajamo na psihično nasilje, vse več je različnih vrst diskriminacij in nasilja na internetu,” je še dodal Krope Lenarčič.

nasilje

Več informacij o dogodku in podroben dnevni program najdete na spletni strani dijaska.org.

Uroš Kotnik
Foto: dijaska.org, twitter.com

Leave a Reply