Promocija pozitivnih vrednot med otroki

Družba BTC je vnovič podprla izvedbo natečaja Spodbujamo prijateljstvo, ki ga soustvarja z društvom za trajnostni razvoj Sobivanje. Natečaj, katerega izdelki bodo spomladi na ogled v BTC Cityjih po Sloveniji, krepi ustvarjalnost in solidarnost ter skrbi za promocijo pozitivnih vrednot med otroki.

foto: Thinkstock

Projekt Spodbujamo prijateljstvo poteka že peto leto. Otroci pod okriljem projekta razmišljajo o prijateljih, stvareh in vrednotah, ki so jim pomembne, pa tudi o tem, česa ne marajo. Svoja razmišljanja nato v kreativnem duhu prelijejo na papir. Nastala ustvarjalna dela bodo letošnjo pomlad razstavljena v BTC City V Murski Soboti. Najboljši vrtci in osnovne šole bodo ob zaključku projekta nagrajeni. Ob zaključku projekta in postavitvi razstave izbranih del bo potekal pester program na katerem bodo nastopili otroci iz vrtcev in šol iz Prekmurske regije.

Projekt Spodbujamo prijateljstvo je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Sodelujejo lahko številne vzgojno-izobraževalne ustanove, šole in vrtci. Pomen medsebojnih odnosov je le ena izmed celostno obravnavanih tematik v programu, ki se zavzema za pravičnejšo družbo in boljšo kakovost življenja tako mlajših kot starejših.

Sonja Kolarič

Leave a Reply