Prva državna prvakinja v slam poeziji je Nina Medved

SiSlam, slovenska mreža partnerjev na področju slam poezije, ki jo sestavljajo Pest besed iz Kamnika, zavod Feniks-UM s slam večeri Udarno in ekspresivno s Ptuja, MKC Maribor z Ožuljenim jezikom ter Slam zverinami in Audacia s slam dogodki Zaslemijmo iz Celja, je izbrala najboljšo pesnico v slam poeziji. To je pesnica Nina Medved iz Maribora.

Zmagovalka je prejela venec iz stare vinske trte in vstopnico za izbor na evropskem slam turnirju v Leuvnu v Belgiji. Tam bo nastopila 26. 11. 2016, kjer se bo pomerila z najboljšimi slamerji iz preostalih sodelujočih držav.

nina-medved-zmagovalka-foto-janez-klenovsek

Že vnaprej izbranih dvanajst finalistk in finalistov se je pomerilo v interpretaciji svoje poezije, ki jo je ocenjevala petčlanska žirija, iz naključno izbranih dveh obiskovalcev in vnaprej izbranih sodnikov, to so bili Petra Bauman, Nino Flisar in Juš Milčinski.

Finalisti in finalistke so poleg zmagovalke še bili Pino Pograjc, Pavla Zabret, Vid Topolovec, Mišel Ristov, Aljaž Šešo, Tomaž Lovrenko, Tine Brglez, Anka Vidmar, Mojca Zupančič, Kristian Koželj ter Barbara Tadina.

Leave a Reply