Prva fontana piva v Evropi, ki je Žalec ponesla v svet

Z današnjim dnem so v Žalcu za javnost odprli fontano Zeleno zlato s petimi pipami, iz katerih bo teklo pivo in tako majhnemu slovenskemu mestu v svetu prineslo veliko ime.

V bistvu niti ne gre za fontano v pravem pomenu besede, pač pa so v žalskem mestnem parku postavili neke vrste točilni pult s petimi pipami, kjer si lahko od danes naprej za določen znesek privoščite degustacijo piva.

Zanimanje za novo turistično atrakcijo v Žalcu, ki je sploh prva tovrstna v Evropi, pa ni veliko samo med običajnimi ljudmi, temveč vse bolj tudi med slovenskimi proizvajalci piva.

Na občini tako že razmišljajo, kako fontano nadgraditi s kulinarično in drugo turistično ponudbo. Prav tako ima občina že zagotovljena sredstva za postavitev premične strehe, kar bo v bližnji prihodnosti omogočilo izvedbo številnih prireditev na tem prostoru.

Fontana bo imela v končni fazi osem avtomatiziranih točilnih naprav, obiskovalci pa bodo lahko kupili steklen vrč, ki ga je oblikoval častni občan Žalca Oskar Kogoj, in vplačali število želenih degustacij po dva decilitra piva.

2

Uroš Kotnik
Foto: siol.net

Leave a Reply