Prva pametna torba izpod rok Slovencev

Slovenski raziskovalci so sproducirali prvo pametno torbo, ki bo poskrbela za to, da se bodo naše mobilne naprave polnile, medtem ko jih ne bomo potrebovali.
Da smo Slovenci nadpovprečno inovativen narod in da radi sledimo svojim sanjam, smo dokazali že večkrat. Ponovno je to uspelo To je to trditev uspelo potrditi skupini slovenskih zanesenjakov s pripravo prve pametne torbe, ki je pisana na kožo ljubiteljem pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Pametno torbo InSmart Bag lahko namreč uporabljamo kot prenosno polnilno napravo, ki bo poskrbela za to, da se bodo naše mobilne naprave polnile, medtem ko jih ne bomo uporabljali.

12438992_1706882132892666_5348989156997653757_n
V pametni torbi InSmart Bag bo dovolj prostora za naše mobilne naprave, saj v dolžino meri 40 centimetrov, v višino 29 centimetrov, v globino pa 15 centimetrov. Da bomo stvari v prostorni torbi lažje našli, je opremljena s priročnimi svetili LED, ki odlično svetijo, a porabijo malo električne energije. Tu najdemo še majhen zaslon s povezavo Bluetooth ter mikrofon in zvočnik. Ta nam bo olajšal sprejemanje klicev, branje sporočil in celo poslušanje glasbe.
Pametna torba InSmart Bag bo na voljo v različnih barvnih odtenkih, vsebino pa bo pred nepridipravi varovala koda PIN. Novost naj bi bila naprodaj še letos, za njen nakup pa bo potrebno odšteti okoli 140 evrov.
Sonja Kolarič

Leave a Reply