Prva pomoč za zalomljen noht

Več tednov se trudite in pazite na nohte, da bi zrasli lepi in dolgi, nato pa katastrofa! Eden od nohtov se zalomi in seveda je zdaj ves trud zaman. Ali pač?

Foto: secondhandspring.blogspot.com
Foto: secondhandspring.blogspot.com

Seveda vam ni treba obupati in postriči vseh nohtov. Obstaja namreč način, da rešite zalomljen noht in ohranite enakomerno dolžino nohtov.

Zalomljen noht je tisti, ki se še ni popolnoma odlomil, temveč se je na robu že začel lomiti. Takšen noht ob neukrepanju grozi, da se bo popolnoma odlomil, kar je lahko poleg neestetskosti tudi boleče.

Za rešitev problema zalomljenega nohta boste potrebovali večfazno pilico za nohte, lepilo za nohte, košček belega blaga in lak.

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Zdrgnite noht z drugo ali tretjo fazo na pilici. Na in okrog mesta, kjer se je zalomil, nanesite lepilo in čez položite košček belega blaga, velik približno pol centimetra krat centimeter. Čez blago nanesite še mal lepila in pustite, da se popolnoma posuši. Z vsemi fazami večfazne pilice obdelajte noht in še posebej košček blaga, dokler ta ni popolnoma gladek. Nanesite podlak, nato pa še dve plasti vašega najljubšega laka.

Da bi prikrili “obliž”, ki ga imate na nohtu, je najbolj primeren barven lak.

Martina Drobne

Leave a Reply