Prva spletna aplikacija za pomoč pri zasvojenosti

Reduser je prva spletna aplikacija v Sloveniji, namenjena posameznikom, ki imajo težave z zasvojenostjo. V današnjem času je to problem vseh družbenih slojev, zato je treba programe pomoči prilagoditi potrebam ljudi, ki so odvisni od psihoaktivnih stubstanc in tudi nekemičnih zasvojenosti (zasvojenost z digitalnimi tehnologijami, igrami na srečo, pornografijo…).

Na Združenju DrogArt so se odločili približati uporabnikom preko interneta, saj je to medij, ki ga ta populacija redno uporablja. S pomočjo Švice v okviru Švicarskega prispevka Evropski uniji v okviru projekta PASS – pomoč in anonimno svetovanje na spletu so razvili aplikacijo za pomoč in samopomoč Reduser. Namen programa je pomoč pri zmanjšanju in prenehanju uporabe drog. Uporabnik si sam zastavi cilje in anonimno beleži in spremlja uporabo drog.

Aplikacija je zdaj dosegljiva na naslovu reduser.drogart.org, kasneje pa bo nadgrajena tudi z mobilno aplikacijo. Program se lahko uporablja samostojno, uporabnik pa se lahko kadarkoli med uporabo le tega odloči za dodatno pomoč pri strokovnjaku.

reuser logo

 

Leave a Reply