Prvo registrirano zdravilo z eteričnim oljem

Farmacevtska družba Medis je kot prva v Evropi po enem od evropskih registracijskih postopkov v 10 evropskih državah hkrati pridobila registracijo zdravila, kjer je aktivna učinkovina eterično olje rožmarina. Gre za novo zdravilo Rosacta, namenjeno učinkovitemu lajšanju bolečin v mišicah in sklepih, ki bo v Sloveniji na voljo predvidoma v začetku leta 2017.

rozmarin

“Rožmarinovo olje je odlično sredstvo proti bolečinam, ki so posledica protina in revme, otrdelih sklepov in pretegnjenih mišic. Medisu je uspelo eterično olje rožmarina z inovativno tehnologijo vgraditi v končno farmacevtsko formulacijo, ki kot prva in edina dokazuje učinkovitost in varnost zdravljenja tovrstnih bolečin, kar je izjemen uspeh. Sicer pa je rožmarin (Rosmarinus officinalis L.) pomembna zdravilna rastlina že od nekdaj,« je pojasnila direktorica Farmacevtike v Medisu, dr. Martina Brank.

Celotni postopek registracije zdravila Rosacta je bil letos na mednarodnem simpoziju Phytopharmaka v Bonnu, ki so se ga udeležili najpomembnejši mednarodni strokovnjaki s področja registracije zdravil, predstavljen kot vzorčni primer dobre prakse. Za Medis je to priznanje odličnosti, na kar so upravičeno ponosni.

Leave a Reply