Ravenčan Dejan Guzej srebrn na amaterskem svetovnem prvenstvu v bodybuildingu

Na Otoku v Liverpoolu je pred dnevi potekalo tekmovanje v amaterskem bodybuildingu (Olympia Amateur UK), ki ga organizira Mednarodna organizacija bodybuildinga in fitnesa (IFBB – International Federation of Bodybuilding and Fitness).

V močni konkurenci se je med drugim nahajal tudi Dejan Guzej iz Raven na Koroškem, ki je v svoji kategoriji (Classic Up to 180 cm) dosegel odlično drugo mesto. To je po njegovih besedah odlična popotnica v svet profesionalnega bodybuildinga. “Ko zmagaš tu lahko greš v profesionalni bodybuilding. Na amaterskem področju je to največ kar lahko dosežeš,” je za koroskenovice.si po zmagi povedal Dejan.

Priprave so bile izjemno naporne, terjale pa so slabe pol leta popolne predanosti. Z bodybuildingom se ukvarja že od leta 2003, na tekmo pa se je začel pripravljati 1. junija. “Torej 5 mesecev trdega garanja, odrekanja, neprespanih noči, tehtanja hrane, kuhanje,…” je dodal Dejan.

Treniral ga je Marko Zidarič iz Ormoža, lastnik F-fitnesa, ki je bivši bodybuilding prvak, prav tako mu je sestavljal jedilnik. Njegov vsakdan je takrat izgledal nekako takole: “Ob petih vstal, ob šestih treniral 1 uro cardia v Mariboru v Fitnes Slavija, potem sem jedel na 4 ure točno odmerjene obroke, okol 13. ure sem šel delat drugi trening za moč in vzdrževanje mase, do nekje druge ure potem pa sem šel v službo, kjer sem bil do 22. ure, nato sem šel domov si tehtat in pripravljat obroke za naslednji dan. Končal sem nekje okoli polnoči, nato pa sem šel še za 1 uro na Orbitrek. Okoli ene ure ponoči pa sem šel spat za 4 ure, potem pa se je dan ponovil.”

Da mu je vse skupaj lažje uspelo, je oktobra vzel tudi oddih od službe in se 100% osredotočil na priprave za tekmovanje.

Kakorkoli, Dejan o profesionalnem bodybuildingu zaenkrat sicer ne razmišlja, saj načrtuje, da bo še naprej delal v termah ter učil masaže pri podjetju mojStil.

gaspergrom4

Uroš Kotnik
Foto: koroskenovice.si

Leave a Reply