Rdeči križ že deseto leto omogoča letovanje deprivilegiranim otrokom in starostnikom

Prejšnji teden je Rdeči križ Slovenije (RKS) začel s svojo akcijo zbiranja sredstev za letovanje otrok in starostnikov iz socialno ogroženih okolij na morju. Akcija letos že desetič poteka z naslovom “Peljimo jih na morje!”

Zbiranje sredstev za vseslovensko humanitarno akcijo bo trajalo do konca maja. Višina sredstev, ki jih zberejo v projektu, je namreč odvisna od prostovoljnih finančnih prispevkov.

“V preteklih devetih letih so tisoči anonimnih donatorjev s svojimi neprecenljivimi prispevki v akciji Peljimo jih na morje! omogočili, da se je na morje odpeljalo 57 polnih avtobusov otrok in 26 polnih avtobusov starostnikov, ki bi brez solidarnosti in dobrosrčnosti o morju le sanjali”, so zapisali v RKS.

Foto: rks.si
Foto: rks.si

V akciji želijo v Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič ali počitniški dom Punat na otoku Krku znova odpeljati čim večje število posameznikov. Ker pa potrebe, kot so zapisali v RKS, rastejo, ostaja “žalostno dejstvo, da tudi letos veliko otrok ne bo videlo morja.”

RKS je lansko poletje skupaj s podjetjema MIK Celje in Tuš na enotedenske počitnice na Debeli rtič odpeljal približno 700 otrok, v okviru omenjene akcije pa je tam letovalo približno 300 otrok. Območno združenje Rdečega križa Maribor pa naj bi lani v Punatu na Krku gostilo skupaj približno 1700 otrok, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Sonja Kolarič

Leave a Reply