Recept: Čemažev namaz in čemažev pesto

Čemaž ali divji česen je rastlina z mnogimi zdravilnimi učinki, ki jo lahko nabiramo od marca do junija. Če ga imate doma, pa ne veste, kaj bi z njim, se preizkusite v izdelavi odličnega, a povsem preprostega pesta in namaza iz čemaža.

ČEMAŽEV PESTO

Foto: http://bodieko.si/
Foto: http://bodieko.si/

Potrebovali boste čemaževe liste in olivno olje v enakih količinah ter ščepec soli. Oprane liste čemaža sesekljajte v mešalniku ter dodajte sol in olje in dobro premešajte. Pospravite v steklene kozarčke in shranite v hladilniku.

ČEMAŽEV NAMAZ:

Foto: http://www.planet-lepote.com/
Foto: http://www.planet-lepote.com/

Pri tem receptu je prostora za eksperimentiranje ogromno. Glavne sestavine so lonček nepasirane skute, lonček kisle smetane in čemaž, po želji pa lahko dodate še sol, limonin sok in začimbe. Vse dobro premešajte v mešalniku, ohladite v hladilniku in že lahko ponudite na kruhu ali kot zdravo omako za prigrizke.

Martina Drobne

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply