Reciklirajte stare puloverje

Čas toplih oblačil počasi mineva in zagotovo imate v omari vsaj en pulover, ki ga naslednje leto ne nameravate nostiti. Ni treba, da roma v smeti – iz njega lahko izdelate marsikaj.

Če je pulover sicer še lep, vendar se je na komolcih obrabil, luknje na zelo moderen način zakrpajte s kosi usnja v poljubnih oblikah.

Foto: http://limitedbatch.com/
Foto: limitedbatch.com/

Pulover, ki ga nočete več nositi, lahko spremenite v prevleko za blazino. Odrežite del pod rokavi in zgornji del zašijte. Vstavite blazino in zašijte še preostalo odprtino.

Foto: pinlavie.com/
Foto: pinlavie.com/

Iz dela, ki prekriva trup, lahko za prihodnjo zimo izdelate tople rokavice. Dlan položite na pulover in jo obrišite, palec posebej. Za vsako dlan izrežite dve obliki in ju sešijte. Po želji okrasite z gumbki, našitki…

Foto: www.sewnews.com/
Foto: www.sewnews.com/

Dlani pa lahko grejete tudi malce drugače. Iz gosto pletenega puloverja izrežite različne oblike, ki jih sešijte, pustite pa le majhno odprtino. Skozi to nastalo vrečkico napolnite z rižem, nato pa jo zašijte. Grelnik dajte za pol minutke v mikrovalovno pečico, ko se segreje, pa naj v žepu plašča ali jakne greje vaše dlani.

Foto: www.crystelleboutique.com/
Foto: www.crystelleboutique.com/

Dodatno plast toplote pa v mrzlih dneh vašim nogam zagotovite z gamašami. Puloverju enostavno odrežite rokave in jih zarobite, da se ne bodo parali, nato pa jih nataknite na noge, čez pa obujte škornje.

Foto: www.forelyse.com/
Foto: www.forelyse.com/

Martina Drobne

Leave a Reply