Rešitev za pretesne kavbojke

Vsak model kavbojk je krojen drugače in tudi, če jih kupujete od iste znamke, se lahko med seboj zelo razlikujejo v prileganju. Pranje lahko spremeni njihovo velikost, vsakič ko jih oblečete pa vam lahko drugače pristajajo, odvisno od tega, kako za njih skrbite. Kaj storiti, če so vam vaše najljubše naenkrat pretesne?

Pretesne kavbojke lahko ukrotite z manjšimi triki. Fotografija: BigStock
Pretesne kavbojke lahko ukrotite z manjšimi triki. Fotografija: BigStock

Poškropite jih

To je najenostavnejši trik za raztegovanje kavbojk. Poškropite jih z mlačno vodo in jih položite na tla. S vsako nogo stopite na eno hlačnico, se pripognite in z rokama raztegujte material, dokler so še mokre. Vlečete jih lahko v vse smeri in po potrebi uporabite še več vode.

Privoščite si kopel z njimi

Ta metoda je nekoliko nenavadna, a deluje. Oblecite kavbojke, kad napolnite s toplo vodo in oblečene sedite vanjo. Topla voda (ne sme biti vroča!) bo zmehčala vlakna in nekoliko raztegnila šive. Ko ste gotove z namakanjem, kavbojke obesite in pustite, da se posušijo. Ker metoda vzame kar nekaj časa, to seveda ni rešitev v zadnjem trenutku.

Bodite ustvarjalni

Ta metoda je nekoliko zahtevnejša, a je odlična, če so vam kavbojke v pasu pretesne, prej omenjena načina pa ne delujeta. Pri stranskih šivih je potrebno napraviti 4 – 6 cm odprtino, zato šiv razparajte, pas boste pa morali prerezati. V prostor, ki ste ga ustvarili, nato všijte trikotnik iz džinsa ali katerega drugega materiala in tako boste v pasu pridobili dodatne centimetre.

Sonja Kolarič

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply