Rešitev za prevelike kavbojke

Čeprav se nas večina pogosteje spopada z nasprotnim problemom, se lahko sčasoma naše najljubše kavbojke raztegnejo in nam ne pristajajo več tako, kot so nam prej. Z nekaj triki bodo takšne težave preteklost.

Fotografija: GAP
Fotografija: GAP

Kavbojke so se raztegnile

Če so se kavbojke raztegnile, jih brez uporabe mehčalca (pomembno!) operite v pralnem stroju na najvišji temperaturi. A pozor! Ta metoda najbolje deluje na kavbojkah z nič ali malo elastana (do 3 %). Če ga vsebujejo več, lahko z visoko temperaturo uničite vlakna.

Po pranju na visoki temperaturi jih posušite v sušilnem stroju na visoki temperaturi. Vsa toplota bo skrčila vlakna v džinsu in kavbojke bodo spet tesnejše.

Težava: pas je preširok

Pogosto se zgodi, da nam kavbojke popolnoma pristajajo, le na ledvenem delu se pas ne prilega naši koži. To lahko povsem enostavno popravite!

Zašijte približno 12 cm trak elastike (širina 15 mm) na notranjo stran zadnjega dela kavbojk. Elastiko namestite na sredino in jo s šivom ali dvema pritrdite. Najbolje, da uporabite šivalni stroj in cik-cak šiv. Novi šiv pričnite centimeter levo od sredine in med šivanjem napenjajte elastiko, džinsu pa pustite, da drsi skozi šivalni stroj. Enako ponovite še na desni strani, da prišijete celotno dolžino elastike.

Sonja Kolarič

Leave a Reply