Rešitev za zabuhle oči – kava!

Še posebej ob koncu prazničnega decembra, ko se zabava za marsikoga zavleče pozno v noč, se zna zgoditi, da se kdaj zbudimo z zabuhlimi očmi. A, če smo po neprespani noči izčrpani, ni treba, da nas oči pri tem izdajajo. Povsem preprosto lahko zmanjšate videz zabuhlih oči z živilom, ki ga imate skoraj zagotovo doma.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Čudežno sredstvo, ki odpravi zabuhle oči, je kava. To lahko enkrat na teden uporabite tudi kot piling, s katerim boste z obraza odstranili odmrlo kožo ali s stegen in zadnjice odstranili celulit.

Uživanje v jutranji kavici je prijeten ritual, uporabna vrednost kave pa se ne konča, ko popijete zadnjo kapljico poživljajočega napitka. Usedlino, ki ostane na dnu skodelice, odnesite v kopalnico in se lotite dela.

Kavno usedlino si kar s prstom natapkajte na podočnjake, pri tem pa bodite previdni, da vam kava ne zaide v oko. Pustite delovati petnajst minut, v katerih lahko preberete nekaj strani najljubše revije. Ko čas preteče, z usedlino, ki vam je še ostala, nežno podrgnite kožo na obrazu in naredite piling. Kavo sperite s toplo vodo in obraz obrišite z mehko brisačo.

Martina Drobne

Leave a Reply