Rokometaši Celja na kolena spravili evropskega prvaka Kiel

V celjski dvorani Zlatorog domači rokometaši z vrhunsko predstavo senzacionalno premagali evropskega prvaka iz Nemčije Kiel! Drugo zmago v elitni Ligi prvakov so tako dosegli z 31:28.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na domačem parketu pred polno celjsko publiko z odlično partijo na kolena spravili evropske klubske prvake THW Kiel in si s tem močno povečali možnosti, da zasedejo eno izmed prvih štirih mest v skupini, ki peljejo v spomladanske izločilne boje.

Odlični Skok, obramba in meti z razdalje

K senzacionalni zmagi s tremi goli razlike je verjetno največ prispeval celjski vratar Matevž Skok, takoj za tem pa še odlična obramba celotnega moštva in dobra realizacija strelov z razdalje.

“Pivovarji” so skozi celoten obračun prikazali izjemen moštveni duh in vseskozi držali stik z nemškim prvakom, kljub temu, da so gostje na čase pobegnili na tri gole prednosti (8:11). Kot že rečeno je v ključnih trenutkih svoje vratarsko mojstrstvo prikazal Skok, ki je med drugim v prvi polovici tekme ubranil tudi sedemmetrovko Momirja Ilića. Celjani so redno premagovali legendarnega Thierryja Omeyerja in prav v zadnji minuti polčasa na odmor odšli z izenačenjem na 12:12.

Celjani so drugi polčas začeli v končnem ritmu prvega, zmagovalno in z razpoloženima Gašperjem Margučem in Nemanjo Zelenovićem poskrbeli za dva gola prednosti, Skok pa je pri tem ohranil formo iz prvega dela.

Sklepne minute obračuna so prav tako pripadle domačim, kjer sta po tri gole sta prispevala Nikola Ranevski in Žiga Mlakar. Zaključek tekme in velik skalp favoriziranega Kiela je dobrih pet tisoč navijačev dočakalo na nogah in skupaj z rokometaši proslavilo nov velik met Celja Pivovarne Laško.

Ekipi se bosta že čez štiri dni, v sredo udarili v Kielu, kjer bodo domačini vsekakor poizkušali najti maščevanje.

Uroš Kotnik
Foto: ehfcl.com

Leave a Reply