S preprostim trikom se znebite trde kože na stopalih

Pred pričetkom poletja je ena ključnih stvari, ki jih morate narediti, nega stopal. Po dolgi zimi je trda koža na peti problem, s katerim se sooča marsikdo, poleg različnih pilingov, pa to težavo lahko rešimo tudi s preprostim trikom z limono.

Kreme, pilingi, drgnjenje s posebnim kamnom za trdo kožo, vse to je morda res učinkovito, a vzame tudi nekaj časa. Zato je najboljša rešitev nekaj, kar se zagotovo že skriva v vaši shrambi – limona.

Znebite se trde kože na petah v eni noči. Foto: Pinterest
Znebite se trde kože na petah v eni noči.
Foto: Pinterest

Izberite limono, ki je dovolj velika, da bo prekrila vašo peto. Prerežite jo na pol in jo ožemite. Iz soka si naredite limonado, lupino pa uporabite za odstranjevanje trde kože. Tega položite na peto in obujte nogavice, da bo olupek ostal na svojem mestu.

Občutek bo sprva verjetno nekoliko neprijeten, a se boste nanj hitro navadili, rezultat pa bo vreden vsega truda. Sok iz limone bo deloval kot kemijski pilingi in odstranil odmrle kožne celice.
Lupino limone pustite delovati vsaj eno uro, najbolj učinkovita pa je, kadar jo pustite delovati vso noč.

Morda se sliši kot še eden tistih neučinkovitih lepotnih trikov, a tisti, ki so ga do sedaj že preizkusili, trdijo, da jih rezultati niso razočarali. Tisti z bolj trdo kožo bodo morali lepotni tretma ponoviti večkrat. Koža na peti bo v eni noči postala mehka in gladka, trde kože ne ne več. Za konec pa stopala navlažile še s kremo in ta bodo pripravljena na poletno obutev.

Sonja Kolarič

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply