S slano nogavico nad vnetje ušes

Vsi, ki smo se že srečali z vnetjem ušes in z drugimi bolečinami v ušesih, vemo, da le-te spadajo med najhujše bolečine. Malokdo pa ve, da jih lahko pozdravimo s preprostim trikom z nogavico.
Vse bolečine v glavi, mednje spada tudi vnetje ušes, so izredno močne. Hladno vreme, veter, prepih še posebej pri otrocih povzročajo zelo neprijetna vnetja. Seveda obstajajo zdravila za lajšanje bolečine, vendar v primeru, da jih nimamo pri sebi, obstaja preprost in učinkovit trik, kako bolečine omiliti. Zanj potrebujete le bombažno nogavico in približno pol kilograma soli.

Nogavica mora biti obvezno bombažna. Napolnite jo s soljo in na vrhu naredite vozel. Nato nogavico dajte v ponev in jo približno 3 minute segrevajte na vsaki strani. Zaradi segrevanja je torej pomembno, da je nogavica res iz naravnih materialov. Optimalna temperatura segrevanja je okrog 60 stopinj Celzija.

2015_12_13_slike_url_144820_600x450

Ko tako segreto nogavico pritisnete na vneto uho, bo bolečina skoraj v trenutku izginila, poleg tega pa bo ostala topla skoraj celo uro.

2015_12_13_slike_url_144801_600x450

Isti trik lahko uporabite tudi pri zobobolih.
Sonja Kolarič

Leave a Reply