Še drugi nizkoenergijski vrtec v Gornji Radgoni

Potem ko je radgonska občina pred tremi leti dobila prvi nizkoenergijski vrtec, bodo zdaj dobili še drugega – tokrat je na vrsti rušenje petintrideset let star objekt v Črešnjevcih.

Povsem dotrajan vrtec bo s pomočjo krajanov KS Črešnjevci – Zbigovci, ki so predlagali sanacijo, zamenjala moderna nizkoenergijska različica.

V radgonski občini bo svoja vrata kmalu odprl že drugi nizkoenergijski vrtec. (foto: e-architect.co.uk; fotografija je simbolična)
V radgonski občini bo svoja vrata kmalu odprl že drugi nizkoenergijski vrtec. (foto: e-architect.co.uk; fotografija je simbolična)

Župan Anton Kampuš bo tako kot vse kaže držal dve leti staro obljubo, ko je dejal: “Če vi poskrbite za otroke, bomo mi poskrbeli za vrtec.” Tudi krajani so opravili svoj del, saj je v črešnjevski vrtec vpisano toliko otrok, kot nikoli doslej – prvič imajo namreč zasedena dva oddelka.

Gradnja 700.000 evrov vrednega vrtca se je medtem že začela, končana pa naj bi bila do marca prihodnjega leta. V njem bo na površini 364 kvadratnih metrov prostora za 44 malčkov v dveh oddelkih. Več kot 70 odstotkov celotnega zneska je občini sicer uspelo dobiti iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Skupno bo to že drugi nizkoenergijski vrtec v občini potem, ko so tu že končali energetsko sanacijo osrednjega vrtca Manka Golarja v Gornji Radgoni. Spomnimo, da je takratna energetska prenova vzgled za vso državo, saj je bil vrtec Manka Golarja prva pasivno energetsko obnovljena javna zgradba v Sloveniji.

Uroš Kotnik

Leave a Reply