Sem študent in ta teden Častim pol litra!

Študentske organizacije v sodelovanju s študentskimi domovi, Zavodom RS za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije (RKS) od ponedeljka naprej organizirajo tradicionalni krvodajalski teden z naslovom Častim pol litra.

Namen akcije, ki bo vse do nedelje potekala v vseh večjih slovenskih mestih, je sodelovanje in osveščanje o tem, kako pomembna je pomoč sočloveku.

Vsaka kapljica šteje. (foto: identitylovefaith.com)
Vsaka kapljica šteje. (foto: identitylovefaith.com)

V Ljubljani bodo študentje življenjsko tekočino lahko darovali na zavodu za transfuzijsko medicino v torek in sredo od 7. ure, v Mariboru v torek in sredo od 8. oz. 9. ure, v Izoli pa v torek in sredo od 7.30 oziroma 9. ure. Da krvodajalcem ne bo potrebno skrbeti za pravočasen in varen prihod, bodo organizirani tudi številni brezplačni avtobusni prevozi do posameznih mest za odvzem krvi.

Organizatorji pri tem pozivajo k čim večjemu obisku, saj izpostavljajo, da lahko z darovanjem krvi izboljšamo ali celo rešimo marsikatero življenje. Študentska organizacija univerze v Ljubljani (ŠOU) sicer krvodajalsko akcijo organizira dvakrat letno, v zadnjih štirih letih vsakič v okviru projekta Častim pol litra.

Več napotkov o odvzemu krvi in podrobnosti o sami akciji najdete na uradni spletni strani organizatorja.

Uroš Kotnik

Leave a Reply