Šesta Anina zvezdica

Ana Lukner verjame v dobre ljudi in v lepši svet. Že od malega je vedela, da bo nekoč pomagala ljudem v stiski, bilo je samo vprašanje časa.  
Pred dobrimi tremi leti je prijatelje namesto na  praznovanje rojstnega dne, povabila na obisk v pisarno in jih prosila, da prinesejo hrano z daljšim rokom trajanja. Želela si je pomagati petim družinam, vendar je bil odziv prijateljev presenetljiv. Zbrali so hrano za 37 družin, ki jih je Ana tudi spoznala. Njihova hvaležnost  jo je spodbudila, da je akcijo v letu 2011 ponovila in obdarila 105 družin. Istega leta je pripravila še eno akcijo, ki je tudi presegla pričakovanja, saj je polepšala božične praznike več kot petsto družinam. V četrti Anini akciji so zbrali hrane za 700 družin, lani novembra in decembra pa je Ani priskočilo na pomoč več kot tisoč posameznikov, Slovenska vojska in Slovenska policija, preko 150 podjetij, šole, športne ekipe, društva in organizacije. Skupaj so zbrali neverjetnih 70 ton hrane z daljšim rokom trajanja in obdarili 2.100 družin s cele Slovenije.

Ta mesec poteka že šesta Anina zvezdica zbiranja hrane z daljšim rokom trajanja. Glavno zbirališče je v dvorani 18 v BTC, donirate pa lahko tudi v trgovinah Spar in Interspar ter na policijskih enotah in v vojašnicah. Več preberite tukaj.

Slovenci smo že dokazali in pokazali, da znamo pomagati; verjamemo, da bo tudi tokrat tako.

anina-zvezdica-december-hrana
Zbiranje hrane december 2012 (foto: Aninazvezdica.si)

Leave a Reply