Slovenci za projekt zbrali 200.000 evrov preko spleta

Ekipa slovenskih študentov je za svojo idejo svetlomera za pametne telefone, preko portala Kickstarter, v slabem mesecu zbrala slabih 200.000 evrov, ki jih je darovalo več kot 2500 ljudi z vsega sveta.

Podjetje Lumu se je s svojo idejo predstavilo na svetovnem spletu, natančneje na portalu Kickstarter, ki omogoča množično finančno podporo za podjetje, saj ga lahko vsak posameznik, ki mu je ideja všeč, finančno podpre že z enim samim dolarjem. V zahvalo za darovanje so posameznikom, ki so darovali manjši znesek poslali zahvalo, tistim, ki so podarili višjo vsoto so podarili majico, za še večjo podarjeno vsoto pa kar produkt sam.

lumu
Foto: kickstarter.com

Zbrali so kar desetkrat več sredstev kot so pričakovali, v mesecu dni kar 185.000 evrov, ki so jih prejeli od 2500 somišljenikov in podpornikov z vsega sveta. To bo Luku Maliju, Marku Pircu, Benjaminu Poloviču, Maji Tisel, Stašu Stankoviču in Niku Klanše omogočalo, da bodo zagnali proizvodnjo, mimo “standardnih” poti lokalnih podjetij, ki se po kapital odpravljajo na banko.

Svetlomer, ki nadomešča klasični svetlomer, ki ga fotografi uporabljajo pri delu, za svoje delovanje potrebuje pametni telefon oziroma sisteme iOS ali Android. Deluje pa tako da merilinik telefonu dobavlja rezultate meritev, ta jih pretvarja in prikazuje glede na izbrane parametre.

 

 

 

Leave a Reply