Slovenec postal svetovni prvak v motokrosu

19-letni Tim Gajser se je okitil z naslovom svetovnega prvaka v razredu MX2 in s tem postal najboljši motokrosist na svetu.

Tim Gajser, slovenski voznik tovarniške Honde, je včeraj ponoči po srednjeevropskem času na prizorišču Glen Helen v ZDA odpeljal finalno, osemnajsto dirko za svetovno prvenstvo in potrdil vlogo favorita.

Pred zadnjo preizkušnjo je namreč držal status vodilnega dirkača v skupnem seštevku serije MX2, včeraj pa samo še potrdil, da mu trenutno ni para in tako postal svetovni motokrosistični prvak. Da je dosežek zares fantastičen, priča tudi dejstvo, da je to bila skupno šele njegova druga sezona med elito.

“V letošnji sezoni je bil cilj moje ekipe, kot tudi moj cilj, uvrstitev med prve tri voznike na svetu. Cilj daleč presežen! MX2 je ‘prva liga’ za motokrosiste do 23 let. Gre za najboljše voznike te starosti, kar jih je mati narava dala v tem trenutku!” je po zaključku sanjske sezone povedal 19-letnik iz štajerske vasi Pečke.

Pri tem poudarja, da mu kljub temu, da je med dirko na motorju sam in ne moree ravno računati na neposredno pomoč ekipe, brez tako usklajenih in marljivih ljudi, ki so ves čas ob njem, kakopak ne bi uspelo.

4108_Gajser_DSC_7367

Uroš Kotnik
Foto: hondaproracing.com

Leave a Reply