Slovenija dobila tri mlade evropske prvake

Ta konec tedna, 25. in 26. maja 2013, je v švicarskem mestu Grindelwald potekalo Mladinsko evropsko prvenstvo v balvanskem plezanju IFSC 2013, kjer je nastopila tudi 18-članska slovenska mladinska reprezentanca in dosegla izjemen uspeh s 3 zlatimi medaljami, srebrom in bronom, skupaj 5 medaljami.

Na prvem mladinskem evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju je od prijavljenih 240 tekmovalk in tekmovalcev v vseh kategorijah nastopilo tudi 18 naših reprezentantov slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Boruta Kavzarja.

Po uspešnih kvalifikacijah, ko se je v finale uvrstila kar polovica naših mladih reprezentantov, je danes Slovenija znova doživela izjemen uspeh. Naši reprezentanti so dosegli kar 5 medalj – 3 zlate, 1 srebro in 1 bron. Z naslovom mladinskega evropskega prvaka so se tako ovenčali Domen Škofic med mladinci (lansko leto je osvojil tudi naslov prvega mladinskega evropskega prvaka v težavnosti), Janja Garnbret med st. deklicami in Matic Kotar med st. dečki. Srebro je dosegel kadet Anže Peharc, sicer tudi aktualni svetovni prvak v težavnostmi med st. dečki; bron pa je šel v roke Sari Lukič med starejšimi deklicami. Slovenija je s tem dosegla enega največjih uspehov v slovenski mladinski reprezentanci.

EP mladinski plezalci
Foto: Borut Kavzar

Leave a Reply