Slovenija med najvarnejšimi državami sveta

Po oceni svetovalne službe za varnostna vprašanja Control Risks poleg Švice, Luksemburga, Islandije in četvorke skandinavskih držav tudi Slovenija spada v skupino najvarnejših držav na svetu.

Svetovalna družba za varnostna vprašanja Control Risks je Slovenijo, Luksemburg, Islandijo, Norveško, Švedsko, Finsko in Dansko uvrstila med države, kjer je tveganje za obisk turistov najmanjše oziroma zanemarljivo. Na splošno večina evropskih držav spada v skupino držav z nizkim tveganjem.

Slovenija, država na sončni strani Alp, spada v skupino osmih evropskih držav z najnižjim tveganjem za turiste. (foto: royalcaribbean.com)
Slovenija, država na sončni strani Alp, spada v skupino osmih evropskih držav z najnižjo stopnjo tveganja za turiste. (foto: royalcaribbean.com)

Nekoliko nižje, v skupino držav s srednje visokim tveganjem, so se med evropskimi predstavnicami uvrstili Grčija Bosna in Hercegovina, severni del Albanije, srbske občine Bujanovac, Sandžak v Srbiji, Medvedja, Preševo (Kosovo) in nekateri deli Italije (Sicilija, Apulija in Kalabrija) ter Ruska federacija.

Med neevropskimi državami države z nizkim tveganjem predstavljajo ZDA, Argentina, Japonska, Avstralija, Kanada, večina Kitajske (izjema je provinca Sinkjang), Urugvaj, Paragvaj, Argentina in Čile. Med države s srednje visokim tveganjem med drugim spadajo Indija, Egipt, Brazilija, Indonezija in deli Mehike.

Uroš Kotnik

Leave a Reply