Slovenijo bo na prestižnem dogodku zastopalo 11 nacionalnih startup zvezd

V Tehnološkem parku Ljubljana soo med 56 slovenskimi startupi izbrali 11 najboljših, ki nas bodo kot nacionalni ambasadorji zastopali na uglednem Central European Startup Awards 2016 Grand Finale dogodku, ki ga bo 1. decembra gostil ljubljanski ABC pospeševalnik.

Na velikem CEE regijskem finalu se bodo predstavili Zavod mladi podjetnik v kategoriji najboljši ”coworking” prostor, produkt SK75 Slovenskega podjetniškega sklada v kategoriji najboljši pospeševalniški oz. inkubatorski program in Dawn of Play v kategoriji najboljši neodvisni razvijalec iger.

To pa še zdaleč ni vse. Slovenske barve bodo zastopali tudi Homey v kategoriji ”early stage” startup, Chipolo v kategoriji najboljši IoT startup in Borza terjatev v kategoriji najboljši ”fintech” startup. Eurosender bo slovenski predstavnik v kategoriji najboljša uporabniška izkušnja, Blub Blub nas bo zastopal v kategoriji najboljši družbeni vpliv in Jure Mikuž iz RSG Kapital v kategoriji investitor leta.

Predstavnica, ki nas bo zastopala v kategoriji najbolj vplivne ženske startuperke je Alja Isaković, v kategoriji startup leta pa bo Slovenijo zastopala ekipa GoAvio.

V tekmi za zmago na ravni CEE regije bo vse naštete slovenske predstavnike mogoče podpreti z javnim glasovanjem, ki se je odprlo včeraj. S tem obstaja možnost, da se bo na CESA 2016 Grand Finale dogodku slišala tudi slovenska himna.

2

Uroš Kotnik
Foto: Eventbrite

Leave a Reply